Priser på diamanter

Rapaport priser

troels-olivero-priserPriser på diamanter afgøres af mange faktorer. Og de største forskelle i priserne afgøres af det man ikke kan se med det blotte øje. 
Derfor er køb af
diamanter et spørgsmål om tillid, men ikke mindst også om viden. Og det er her jeg kan hjælpe. Følg linket og læs mere om diamanthandel og hvad der afgør en diamants værdi.

Som gemmolog, udvikler og underviser af kurser indenfor gemmologi og diamantgradering, og som professionel diamanthandler har jeg ikke bare viden om gemmologien, men også om udviklingen i markedspriser.

Jeg rejser verden rundt og køber diamanter til mine kunder til priser der ligger under de officielle grossistpriser. Mine priser er de samme uanset om du er en privat person eller en guldsmed/handlende der køber til videresalg. Det kan jeg gøre fordi jeg ikke ligger inde med et stort varelager, men indkøber alene på forudbestilling.

Når jeg får en forespørgsel på en diamant, går jeg i gang med at søge i mit netværk af 100-tusinde diamanter og rejser derefter ud til diamanten, uanset om det er i Hong Kong, USA, Antwerpen eller et hvilket som helst andet sted. Når diamanten er undersøgt og godkendt, købes den først da på vegne af min kunde.

Dyre diamanter købes altid kun med anerkendt certifikat, som GIA eller HDR. Mindre kostbare diamanter bestilles direkte hos sliberier jeg har tillid til, og det er meget sjældent at jeg har måtte returnere en diamant til sælger, der ikke har levet op til forventningerne. Diamantpriserne, selv om det forsøges styret af De Beers, er som så meget andet afhængig af udbud og efterspørgslen. Priserne for de sjældne stene har de senere år været stigende, og diamanter prissættes i grossistmarkedet altid i US dollars.

Klik her for at se eksempler på priser på diamanter som jeg har solgt til mine kunder sammenlignet med officielle Rapaport grossistpriser og udbudte forretningspriser i Danmark.

Troels Olivero